1440331092853291
Loading...

En iyi WordPress Alternatifleri

Bu Yazımda WordPress alternatifleri ni inceleyeceğiz. Yapıcağımız sitenin türü ve maliyeti bizim için ön planda sitenizin türüne ve düş...


Bu Yazımda WordPress alternatiflerini inceleyeceğiz. Yapıcağımız sitenin türü ve maliyeti bizim için ön planda sitenizin türüne ve düşündüğünüz özelliklere göre bu yazımda sizlere alternatifleri söyleyeceğim.

Öncelikle WordPress nedir WordPress İçerik yönetim sistemi olan ücretsiz açık kaynak kodlu geliştirilebilir php ve mysql veri tabanlı bir yazılım dinamik web sitesi türüdür. En büyük özelliği ücretsizdir sürekli geliştirilmektedir vede bünyesinde birçok üçretli ve ücretsiz tema bulunur ücretli temaların bile internette ücretsiz olarak bulabilirsiniz.

Peki Nasıl bir web sitesi kurmak istiyoruz. buna göre hangi alternatifleri seçebiliriz?

Öncelikle eğer bir yazılım kurulum kısmı ile uğraşmak istemiyor ve domain veya hosting masraflarından kaçınıyorsanız en iyi alternatifiniz sırası ile...

  1. Blogspot yani Blogger
  2. Tumblr
  3. WordPress
  4. Adobe Business Catalyst (Türkçesi Bulunmuyor Tema az  Fakat E-Ticarette çok iyi)

Burada Blogspot'u seçmemizin nedeni eğer temamı fark ettiyseniz internette blogspot için birçok tema var paralı temalar bile ücretsiz bulunabiliyor ayrıca HTML ve Web Programlama bilginiz var ise çok kolay özelleştirilebiliyor. Blogspot' a istediğiniz birçok özelliği eklemeniz mümkün ister kişisel bir blog isterseniz haber portalı veya işyeriniz için tanıtım sayfası hazırlayabilirsiniz eğer domain yani alan adı da alırsanız aldığınız alan adını yönetim panelinden yönlendirebiliyorsunuz bu sayede http://siteadi.blogspot.com, http://siteadi.com haline gelebiliyor. aynı özellik Tumblr içinde özelli ama blogspot tema ve özellik ekleme konusunda çok daha profesyonel.

Üçüncü seceneğimiz WordPress WordPress'in Free yani http://siteadi.wordpress.com alan adlarında ücretsiz tema seçeneği çok olmasına rağmen ücretli temalar çok pahalı wordpress in sitesinden almak zorundasınız ve ücretsiz bulma şansınız yok ve size sunduğu içerik ekleme hakkı kısıtlı alanınız dolduğunda ekstra alan satın almak isterseniz veya aldığınız domaini yönlendirmek bunların hepsi paralı onun için WordPress'i üçüncü seçenek olarak seçiyoruz.

Son seçeneğimiz ücretsiz servislerdeki Adobe Business Catalyst yeni çıkmış bir hizmet ilerde tutmazsa Adobe bu hizmeti sonlandırabilir şuan için türkçe içerik yönetimi malesef bulunmuyor fakat içerik yönetim olarak Adobe bu sistemde çok iyi şeyler başarmış her ne kadar temalar şuan için az olsada çok profesyonelce yapılmış Blogger gibi ekstra api eklenti eklememize izin veriyor ayrıca seçebileceğimiz e-ticaret temaları ile profosyonel kalitede e-ticaret yapmanıza olanak sağlıyor gelen müşterilerinizin ziyaret akışından tutun herşeyi görebiliyor ve yapabiliyorsunuz kredi kartı sanal pos ve güvenlik sertifikaları eklenmiş durumda ayrıca.
Eğer bir haber portalı yapacaksanız kesinlikle Domain ve Linux Hosting'inizi aldıktan sonra WordPressi tercih edin.

Eğer kişisel bir blog veya İşyeriniz için Kurumsal bir site yapacaksanız sırası ile.

  1. WordPress
  2. Joomla (Drupal İnternette 2. olarak gösterilsede Joomlada Tema seçeneği daha fazladır.)
  3. Drupal

Eğer Emlak Sektöründe iseniz Emlak Sektörüne göre en çok tema bulabileceğiniz seçenekler

  1. WordPress
  2. Joomla

Eğer E-Ticaret Yapacaksanız ve bu iş için para harcamayı istemiyor ücretsiz yazılımlar kullanmak istiyorsanız. Türkiyede En yaygın.

  1. ProTicaret (ASP.NET)
  2. OpenCart (PHP)
  3. WordPress WooCommers Eklentisi ile
  4. Adobe Business Catalyst 

Burada Dikkat Edilmesi gereken ücretsiz e-ticaret sistemlerinde kesinlikle ssl sertifikası kullanılması gerektiği gibi kesinliklede uzman yazılımcılar tarafından kurulması gerekmektedir. Piyasada 50 TL 100 TL veya 500 TL ye bu kurulumu yapanlara öncelikle güvenmemenizi veya çok iyi araştırıp önlemlerinizi almanızı öneririm çünkü ücretsiz yazılımlarda sürekli gelişim sürecinde olduğu ve açık kaynak kodlu olduğu için yazılım açıkları çok olur ve açıkları genelde net üzerinden bulunabilir. Bunun için butür yazılımlarda özellikle uzman birinin kurulumu yaptıktan sonra ekstra önlemler alınıp güvenlik açıkları minimum'a indirilmelidir.
Eğer farklı olma özgün olma durumu içersindeyseniz ve yaygın sistemlerin genelde hacklendiği veya çöktüğü durumları düşünüyor ve bunlarla uğraşmak istemiyorsanız vereceğim alternatif sistemler aşağıdadır.

  1. Concrete5 (PHP Tabanlı Tema seçenekleri gayet iyi Premium Temalar var ve bulunabilir.)
  2. Zotonic (PHP Tabanlı Tükçe Kullanıcı Paneli Tema sayısı yok denecek kadar az.) 
  3. Umbraco (ASP.NET tabanlı Güzel Premium Temaları var Türkçe Yönetim olmayabilir.)
  4. DotNetNuke (ASP.NET tabanlı ülkemizde Türkçeleştirme var ama yavaş biçimde tema sayısı az)

Size En yaygın kullanılan İçerik Yönetim Sistemli Siteleri Tanıtmaya çalıştım. Daha Fazla Bilgiyi İnternette Best CMS Software olarak aratırsanız ulaşabilirsiniz veya Best WordPress CMS altarnative şeklinde. Umarım sizin için yararlı bir yazı olmuştur.

Yer: Türkiye
Güncel 7737408157195179384

Yorum Gönder

Ana Sayfa item