1440331092853291
Loading...

Affiliate Marketing

Bugün ki yazımda Affiliating Marketing nedir ? Türkiye ve Dünyadaki önemi affiliating marketing  ile ilgili siteleri paylaşacağım. Kısa ...

Bugün ki yazımda Affiliating Marketing nedir ? Türkiye ve Dünyadaki önemi affiliating marketing  ile ilgili siteleri paylaşacağım. Kısa bir yazı olacak çünkü ileride bu konuya ayrıntılı olarak bireysel Blog'um Alican HELP-ME! yeniden ele alacağım.

Öncelikle Affiliate Marketing nedir ? Affiliate Marketing kelimesinin, türkiyede kaşılığı satış ortaklığı , gelir ortaklığı, kazanç ortaklığı, iş ortaklığı, reklam ortaklığı gibi birçok karşılığı bulunmaktadır fakat Türkiyede en çok kullananı satış ortaklığıdır.

Affiliate Marketing satış ortaklığı kısaca Komisyonculuğun İnternete taşınmış hali eğer kişisel bir blog veya e-ticaret siteniz varsa günlük organik hit miktarınız yüksek ise sizde Affiliate Marketing yani satış ortaklığı yapabilirsiniz.

Peki Web Sitenizde satış ortaklığı nasıl oluyor. Mesela "Moda" sektörünü ele alalım hep teknoloji konuşuyorum çünkü bloglarımda Moda sektöründe farz edelimki kişisel bir blog'umuz var ve günlük organik hitlerimizin yüksek olduğunu düşünelim. Ve bir Affiliate Marketing firmasından diyelimki sitemize uygun reklam aldığımızı düşünelim örneğin "Mango" burada iki çeşit satış ortaklığı vardır. Biri tıklama başına sitenizin popularitesine göre tıklamalardan kazandığınız burada tıklamadan kazandığınız oranlar sitenizin popularitesine göre değişir. Diğer seçenekte tıklama başına ücret kazanmıyorsunuz onun yerine reklamınıza tıklayan ziyaretçi eğer tıkladığı reklamda siteye üye olursa belli bir bedel veya alışveriş yapıyorsa belli bir komisyon alıyoruz.

Bu yüzdeler %2 den sektöre göre yüzde %15' e kadar çıkabiliyor genelde teknoloji reklamları Teknosa, Darty gibi reklamlarda %2 ile 3 arası bu da aslında iyi bir değer eğer ziyaretci sitenizdeki reklamlardan sonra farz edelim 3.000 TL lik bir elektronik alışverişi yaptığında yaklaşık 100 TL lik bir komisyon kazanıyoruz. Ülkemizde Bireysel Bloglar da aylık yaklaşık 2.500 ile 3.500 arası reklamlardan kazananlar bir hayli fazla internette örneklerini görebilirsiniz.

İlginizi Çekecek Kaliteli Affiliating siteleri Aşağıda yer almaktadır.


Google Adsense
GittiGidiyor
Zanox
Gelirler Ortakları
Groupon Partner Network
eBay

İlk akla gelen en populer olanlar. İlgili Konu ilerliyen zamanlarda Alican HELP-ME! de daha kapsamlı olarak yayınlanacaktır.


Yer: Türkiye
Güncel 1513069945752477586

Yorum Gönder

Ana Sayfa item